Predavači


Laslo Dienes - tuba

Nižu muzičku školu završio je u Apatinu, a srednju u Subotici. Diplomirao je 1996. god. na FMU u Beogradu u klasi prof. Vinka Valečića, kod koga je i magistrirao.
 
Od 1992.godine član je beogradske Filharmonije. Kao solista je svirao sa beogradskom i niškom filharmonijom. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na raznim takmičenjima.
 
Trenutno je zaposlen u OMŠ "Stevan Hristić" u Apatinu, gde predaje limene duvačke instrumente i kamernu muziku. Honorarno radi u orkestru opere i pozorištu na Terazijama u Beogradu. Predsjednik je Udruženja limenih duvačkih orkestara Vojvodine.


Mladen Đorđević - srpski trubač, solista i pedagog

Rodjen je u Beogradu 1969.gde zapocinje ucenje trube u sestoj godini.

Laureat je vise regionalnih takmicenja ,a 1991 osvaja Trecu nagradu na takmicenju Muzikih Umetnika Jugoslavije u Zagrebu ,tada najznacajnijem muzikom takmicenju Ex Jugoslavije.1990. diplomirao a 1993 i magistrirao Fakultet Muzickih Umetnosti u Beogradu.

Od 1989. god. radi u Beogradskoj Filharmoniji,a 1991.postaje Prvi solo trubac gde u narednim godinama postaje jedan od vodecih solista na trubi, kako u Srbiji tako i na prostorima celog Balkana.Svirao je sa mnogim dirigentima i solistima(Zubin Mehta-3.Mahler simf.solo post horn,Marta Argevic:Ravel klavir koncert,itd.,Sreten Krstic-J.S.Bach:2.Brandenburski koncert) te i sa svim relevantnim Orkestrima Srbije i Balkana.

1995.god.postaje profesor trube na Fakultetu Muzickih Umetnosti u Beogradu, gde i danas radi kao predavac u zvanju redovnog profesora trube. Od 2005.god takodje radi kao profesor trube na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu..

Repertoar Mladena Djordjevica obuhvata klasican repertoar trube,od baroka do 20 veka i Jazza. U dosadasnjoj karijeri posebnu paznju je posvetio Srpskim kompozitorima i promovisanju novih dela od kojih su mu neka i posvecena- S. Božić: Lazarevo bdenije,koncert za trubu, J. Bošnjak: Otkrovenje Sv. Jovana za solo trubu i veliki Hor,D.Despić:koncert za trubu i ork.,A.Grgin:Laura-Jazz svita.

Od diskografije treba istaci CD Eric Aubiera:Ivan Jevtic-Komplet trumpet works,kao druga truba u Divertimentu za dve trube i orkestar(Harmonia Mundi,2002.),CD,Ivan Jevtic:Koncert za trubu i trombon(RTS-Beograd),CD Jugoslav Bosnjak;Otkrovenje Sv.Jovana za solo trubu i Hor(RTS-Beograd,2008.).CD Tatjane Rankovic-klavir, Dimitri Sostakovic- Koncert za klavir i trubu, ,IBOX,N.Y.USA(2010.) 2011.CD Trumpi and Jazzical sa muzikom Clod Bolinga,A Grgina I M.Garsona za trubu I Jazz trio(Fmu-Beograd), 2011.CD sa Majom Smiljanic Radic sa baroknim delima za trubu I orgulje(Fmu-Beograd)
2004.god osniva ansambl Jazzical te gostuju na koncertima u Parizu,Beogradu, Nisu,Craiovi, sa delima: Clod Bolling:Toot Suite,A.Grgina:Laura- Jazz suite,M.Garsona: Jazz Varijacije na Paganinija.
Juna 2009. odrzao je Solisticki koncert sa Eric Aubier-om i Brass bendom u Amianu-Francuska,svirajuci dela Branda,Sarasatea J.Michela.Tom prilikom je odrzao masterklas sa studentima Pariskih Skola, kao i predavanje o pedagogiji trube namenjenu profesorima trube.

Jula 2010 bio je gost solista na Trumpet Gala-koncertu Gabora Boldockog na festivalu Festspiele ,Sverin,Nemacka.
Decembra 2011.odrzao Gala koncert u Beogradu sa vodećim evropskim solistima:G.Boldockim,S.Nakarjakovim,sa pratnjom Praske Filharmonije,svirajuci kao solista koncert G.Tartinija za trubu i Orkestar,i Telemanov koncert za tri trube i Orkestar.

Dobitnik je Zlatne plakete Beogradske Filharmonije i Srebrne Medalje Univerziteta Umetnosti u Beogradu.


Viktor Kirčenkov - horna

Hornist Viktor Kirčenkov rođen je u Gadjaču, Ukrajina 1973. godine. Glazbenu naobrazbu stekao je u Glazbenoj školi Lisenko u Poltavi i na Glazbenoj akademiji Čajkovski u Kijevu, gdje je diplomirao u klasi prof. Nikolaja Jurčenka. Godine 1992. osvojio je prvu nagradu na Ukrajinskom natjecanju mladih hornista. Od 1994. do 1996.g. član je orkestra Malog opernog kazališta u Kijevu, a godine 1996. postaje solo hornist Kijevske filharmonije.
 
U Hrvatsku dolazi 1998. godine u HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci, a od 1999. je solo rog Zagrebačke filharmonije. Aktivno djeluje kao solist i komorni glazbenik. Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra te Riječkog komornog orkestra. Veliko zanimanje pokazuje za djela hrvatskih skladatelja, te je neke od njih i praizveo ( V.Gržinić: Koncertino za rog i gudače Zajčevi dani 2002., P.Dešpalj: Svečana parada).

Od 2002. godine je član "XL" Kvarteta tuba Zagrebačke filharmonije. Bavio se pedagoškim radom kao profesor roga na srednjoj i osnovnoj Glazbenoj školi Karlovac. Nastupao je s vodećim hornistom Radovanom Vlatkovićem (R.Schumann: Konzertstcuck), te Boštjanom Lipovšekom, Simone Baroncini (R. Schumann: Koncertni stavak za četiri roga i orkestar u F-duru, op. 86) te se usavršavao na majstorskim tečajevima kod R. Vlatkovića, E. Penzel, R. Horvath i W. Frodys.


Ljubiša Jovanović - flauta

Diplomirao i magistrirao u Beogradu kod prof. Miodraga Azanjca. Zatim odlazi na usavršavanje kod prof. Chiristian-a Larde-a u Pariz gde dobija Diplome Superieur de Concertiste 1983. godine. Nakon toga ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Aurele Nicolet-om, jednim od najvećih muzičara današnjice. Svirao je na svim značajnim festivalima u bivsoj Jugoslaviji, kao i u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Rusiji, Rumuniji, Velikoj Britaniji, Alžiru, Finskoj, Danskoj, Juznoj Africi, Norveskoj i Argentini.

Dobitnik je velikog broja značajnih priznanja u oblasti umetničkog stvaralaštva.

Ljubiša Jovanović je nastupao sa nekima od najvećih flautista današnjice: Aurele Nicolet-om,Irenom Grafenauer, Emmanuel Pahud-om, Michel Debost-om, Christian Larde-om. Njegovi snimci nalaze se na vise od 50 CD izdanja.
 
Tokom 25 godina radio je kao solo flautista Beogradske opere i baleta, Simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd i Beogradske filharmonije.Trenutno je redovni profesor flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.Od 2002. godine je prodekan za umetničko- naučni rad na FMU.


Alenka Zupan - flauta

Studije flaute završila na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Fedje Rupla. Usavršavala se na "Ecole Normale de Musique" u Parizu i "Accademia del flauto" u Rimu kod prof. Raymondu Guiotu. Marta 1998 završila je postdiplomske studije u Parizu u klasi prof. Christiana Cheretua, gdje stiče naziv akademski specijalista - flautist.

Od 1997g. predaje na Glazbenoj školi u Kopru, gdje sa svojim učenicima postiže zapažene rezultate na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. 1999 g. je objavila svoj prvi CD "Dah života".
 
U želji za usavršavanjem 2003.g. upisuje magistarske studije na Akademiji za glasbo u Ljubljani, smjer specijalna didaktika flaute.


Ognjen Popović - klarinet

Osnovne i magistarske studije završio u Minhenu u klasi Ulfa Rodenhojzera. Dobitnik je mnogih nagrada kao i prve nagrade na takmičenju F. Mendelson u Berlinu 1998. Koncertirao u Jugoslaviji, Nemačkoj Holandiji, Italiji, Madjarskoj, Rusiji, Japanu...
 
Kao solista nastupao sa mnogim orkestrima u zemlji i inostranstvu.Bio član Nemačke akademije za kamernu muziku, ansambla Villa Musica i orkestra Štutgartske opere. Osnivač ansambla Balkanska kamerna akademija , Ognjen i prijatelji.
 
Deluje kao prvi klarinetista - solista Beogradske filharmonije, kompozitor i aranžer.


Aleksandar Benčić - trombon

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Novom Sadu. 1993.g. diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu a magistrirao je 1995. god.,u klasi red.prof. Vinka Valečića. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na raznim takmičenjima, kao i nagrade iz fonda Bruno Brun za studente. Od 1993.god. redovno nastupa kao solista i kamerni muzičar, a od.1988.god., je član Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS, kao i orkestra opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. U zvanju docenta za trombon na FMU u Beogradu radi od 1995. godine, a od 2006. je u zvanju vanrednog profesora.Takodje radi i u nižim i srednjim muzičkim školama.


Davor Bušić - flauta

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Sarajevu. Diplomirao je na FMU u Beeogradu, u klasi prof. Miodraga Azanjca. Nakon toga boravio je godinu dana u Parizu na usavršavanju flautske literature XX stoljeca kod prof. Ch Lardea.
 
Magistrirao u Sarajevu kod prof. B.Drnda. Dugi niz godina djeluje kao prvi flautista Sarajevske filharmonije i Sarajevske opere, te kao docent za flautu i komornu glazbu na Muzickoj akademiji u Sarajevu.
 
Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, sudionik festivala i tribina, kao i majstorskih tečajeva pod vodstvom najznačajnijih pedagoga svog instrumenta ( Ch. Lardee, A. Marion, O. Nicolet…) 1995.g. prvi je flautista orkestra H.N.K."Ivana pl. Zajca " u Rijeci, a danas je i prvi flautista Riječke filharmonije, kao i profesor flaute u Glazbenoj školi " Ivana Matetica Ronjgova " u Rijeci.
 
Nastupao je sa orkestrima u Hrvatskoj, B i H, Sloveniji, Austriji, Francuskoj i Italiji.


Milena Lipovšek - flauta

1998. god. diplomirala na Ljubljanskoj Akademiji za muziku u klasi profesora Fedje Rupla, kod koga je završila i postdiplomske studije 2004.god. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod profesora M.Kofler, D.Nicholson,I.Grafenauer i F.Rengli.

Saradjivala sa kamernim orkestrom Camerata Labacensis, Mahler chambers, orkestrom mariborske filharmonije i sa državnim filharmonijskim orkestrom OSESP Sao Paolo. Od 1999.god. je solo flautistkinja u simfonijskom orkestru RTV Slopvenije. Članica je kvarteta flauta, Flaute bez granica i trija Opus 3. Nastupala na festivalima u Evropi i Južnoj Americi. Vodila je majstorske tečajeve u Brazilu i Sloveniji. Predaje u srednjoj muzičkoj školi u Ljubljani i Celju.


Nataša Paklar-Marković - flauta

Diplomirala je na Ljubljanskoj akademiji za glasbo u klasi prof. F. Rupela. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga, S. Milan, G. Burgos, B. Fromanger, A. Lieberknecht.
 
Od 1989. je solo flautista u orkestru Opere i baleta SNP u Ljubljani, od 1993. je pikolista u orkestru Slovenačke filharmonije.
 
Dobitnica je više prvih nagrada na republičkim i bivšim saveznim takmicenjima, Oktobarske nagrade grada Beograda i Prešernove nagrade Univerziteta u Ljubljani. Kao solista nastupala je sa orkestrom Slovenačke filharmonije, Gudačima Sv.Đorda, Celjskim gudačkim orkestrom i kamernim orkestrom Carnium. Članica je tria EMPIEM i kvarteta Flaute bez granica.
 
Pored standardnog repertoara za flautu, veliku pažnju posvecuje izvodenju savremene muzike. Premierno je izvela brojne novitete slovenačkih, austrijskih i italijanskih kompozitora.


Guy Porat - oboa

Školovao se na Konzervatorijumu za muziku u Izraelu, usavršavanje nastavio u Ženevi u klasi Morisa Burga gde je stekao diplomu soliste.Pobednik je takmičenja u Manhajmu, Frankfurtu i Karlsrueu,kao i laureat mnogih medjunarodnih takmičenja.

Nastupao je kao solista sa orkestrima u Izraelu, Evropi i na Kubi, kao i na uglednim festivalima kamerne muzike (Evropa, SAD, Karibi).
 
Sada je prvi oboista Budimpeštanskog festivalskog orkestra, sa kojim je nastupao u dvoranama Karnegi Hol, Kenedi centar, Rojal Albert Hol, Opera City Tokio…
 
Od 2001.g. studira dirigovanje kod Morgensterna u Ženevi.


Tibor Kerekeš - truba

Nižu i srednju Muzičku školu je završio u svom rodnom mestu, Subotici, gde je i maturirao u klasi profesora Karolja Tokody-ja.1992. godine diplomira na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, u klasi renomiranog profesora Antona Grčarja. 1995 kod istog profesora završava postdiplomskestudije.Sada je solo trubač Slovenske filharmonije i docent na Muzičkoj akademijiu Ljubljani. Dobitnik je Prešernove nagrade za studente. Pored spomenutihaktivnosti stalni je član Brass ansambla Slovenske Filharmonije i različitih kamernih ansambala. Ostvaruje uspešne solističke nastupe u Sloveniji i u inostranstvu.


Nenad Vasić - horna

Nenad Vasić je zavrsio nizu i srednju muzičku školu "Isidor Bajić". Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Ferenca Tarjanija. Dobitnik je prvih nagrada na pokrajinskim, republičkim i saveznim takmičenjima u SFRJ, kao i II nagrade na Medjunarodnom takmičenju hornista- Békés (Madjarska). Od 1996. godine profesionalno je angazovan kao I-solo hornista orkestra opere Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu, "Vojvodjanskih Simfoničara" iz Novog Sada, "Suboticke filharmonije"i Kamerne opere "Madlenijanum" iz Zemuna a od 2005. godine je i prvi hornista" Beogradske filharmonije".Član je duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije. Kao solista, član kamernih ansambala i član orkestara nastupao je na muzičkim festivalima kao što su: NOMUS, BEMUS, Medjunarodna Tribina Kompozitora.... Od 2005. godine kao stručni saradnik, a od 2008.u zvanju docenta radi na Akademiji umetnosti.


Boštjan Lipovšek - horna

Osnovne i postdiplomske studije završio je na Ljubljanskoj Akademiji za muziku u klasi profesora Jože Falouta.Usavršavao se kod Radovana Vlatkovića na salzburškom Mozarteumu.Dobitnik je Prešernove nagrade za studente, pobednik na medjunarodnom takmičenju Citta di Porcia... Od 1995.god je solo hornista simfonijskog orkestra RTV Slovenije i čest gost opere La Monnaic u Briselu, Berlinskog simfonijskog orkestra, Mahlerovog kamernog orkestra. Kao solista ostvario veliki broj nastupa sa renomiranim orkestrima i dirigentima u zemlji i inostranstvu.U izdanju ZKP RTV Slovenije objavio tri CD-a jedan samostalni i dva sa kamernim sastavima (Slovenački duvački kvintet i Duvački kvintet Ariart). Od 1999.god. kao asistent, a od 2004.god. kao docent predaje na Akademiji za muziku u Ljubljani.


Nenad Janković - fagot

Diplomirao i magistrirao na FMU U Beograd u klasi prof. Mirka Isaeskog. Osnivač je duvačkog tria Beogradske filharmonije i jedan od osnivača ansambla "Balkanska Kamerna Akademija". Trenutno je solo fagotista Beogradske filharmonije, kamerne opere "Madlenijanum" i Vojvođanskih Simfonicara. Kao solista nastupao je sa Beogradskom filharmonijom, Orkestrom Vojske SCG, Beogradskim kamernim orkestrom "Dušan Skovran", orkestrom " Gudači Svetog Đorđa i kamernim orkestrom " YES" ( Youth European Strings).
 
Dobitnik je više nagrada na saveznim takmičenjima, prve nagrade na međunarodnom takmičenju u Strezi( Italija ) i oktobarske nagrade grada Beograda.
 
Usavršavao se na majstorskim kursevima kod profesora Knuta Sonstevolda ( Švedska ).

Janković svira na instrumentu ručne izrade model "Milan" koji je sa puno ljubavi napravio g-din Živan Sarčević.


Marina Nenadović - flauta

Počela da uči flautu u klasi prof. Marije Grasselli u Beogradu.  Posle završene Srednje škole kao stipendista odlazi u Njujork gde je diplomirala i magistrirala na Mannes College of Music u klasi prof. Thomasa Nyfengera.
 
Usavršavala se na Seminarima eminentnih pedagoga A.Nikolea, A. Adorjana, K. Lardea, W.Bennetta i dr.  Tokom studija je nastupala kao solista i kamerni muzičar u SAD i Kanadi.  Od 1989. je prva flauta orkestra Opere i Baleta Narodnog Pozorista a od 1994. prva flauta orkestra Beogradske FIlharnonije.  Nastupa kao solista i izvodi solo repertoar za flautu svih epoha i to sa: Orkestrom Beogradske FIlharmonije, Kamernim orkestrom "Sveti Đorđe", Niškim Simfonijskim Orkestrom, Kamernim Orkestrom "Ljubica Marić", "Stanislav Binički", Sinfonieta Beograd.
 
Osnivač je i član Duvačkog Kvinteta Beogradske filharmonije i Tria "Timbre" (Trio za flautu, violu i harfu). Sa ovim sastavima beleži brojne nastupe na koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu (nastup sa Duvačkim Kvintetom na Danu Muzike u Parizu) i organizuje uspešne Seminare kamerne muzike.   Dugo godina je nastupala kao član Opere "Madlenijanum"  i Kamernog Orkestra "Sinfonietta".   Član je i ansambla "Gradilište" koji izvodi i promoviše savremenu muziku.  Nastupala je na svim vodećim muzičkim festivalima u zemlji, NOMUS, BEMUS, NIMUS, Tribina Kompozitora, COMA.  Sa orkestrom Beogradske filharmonije nastupa na brojnim turnejama u Italiji, Austriji, Malti, Švedskoj, Kini, Hrvatskoj itd.  Profesor je na Duvačkoj Radionici u Tivtu.  Intenzivno se bavi pedagoškim radom i trenutno radi kao profesor flaute u Srednjoj muzičkoj školi "Josif Marinković" u Beogradu.  


Bojan Pešić - oboa

Bojan Pešič je rođen u Beogradu 1972. Diplomirao je na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu 1993.u klasi profesora Ljubiše Petruševskog. Još tokom studija se zaposlio u Beogradskoj Filharmoniji na poziciji druge oboe. 1997.godine upisuje se na Mannes College of Music u Njujorku, gde je studirao u klasi profesora Ričarda Dilesija i 1999.dobio diplomu profesionalnih studija. U isto vreme bio je na poziciji oboe u operskom orkestru The Lyric Theatre, iz Hobokena, Nju Džersi. 2003.godine je magistrirao na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu. Iste godine dobija poziciju prve oboe u Beogradskoj Filharmoniji na kojoj je i danas. 2000.godine sa dva bliska prijatelja i kolege, Nenadom Jankovićem fagotistom i Veljkom Klenkovskim klarinetistom, osvina Beogradski Duvački Trio. Sa ovim ansamblom nastupa širom regiona i snima cd sa PGP-RTS-om. 2005.godine, triu se pridružuju flautistkinja Marina Nenadović i hornista Nenad Vasić, transformišući ga u kvintet nazvan Duvački kvintet beogradske filharmonije koji je aktivan do danas.


Veljko Klenkovski - klarinet

Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Nikole Srdića.Usavršavanje nastavio u Parizu kod čuvenih pedagoga kao što su Richard Vielle i Guy Deplus. Dobitnik je mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada na internacionalnim takmičenjima u Ljubljani, Pancevu, Beogradu, Parizu.
 
Kao solista, nastupao je sa Royal orchestra of Brisel, Beogradskom filharmonijom, simfonijskim orkestrom RTS, Gudacima Sv.Đorđa, Niškim simfonijskim orkestrom.
 
Koncertirao u Belgiji, Španiji, Rusiji, Kini, Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Švajcarskoj, Americi, Indiji
 
Osnivač je i član tria Beogradske filharmonije, a takođe je clan kvinteta Beogradske filharmonije. Kao prvi klarinetista bio je član Simfonijskog orkestra RTS, Philharmonie der Nationen (Nemačka), kamerne opere Madlenianum.
 
Od 2002. godine je prvi klarinetista Beogradske filharmonije.


Sanja Romić - oboa

Sanja Romić je studije oboe upisala na Akademiji Liszt Ferenc u Budimpešti, u klasi prof. Petera Pongraca i Gabora Dieneša, kao stipendista Šoros fondacije, gde sa počastima diplomira i magistrira. Tokom školovanja osvaja nagrade na državnim takmičenjima i na takmičenju Madjarske. Tokom 2004/2005 godine se usavršava na Mocarteumu u Salzburgu, u klasi prof. Štefana Šilija. Kao solista nastupa sa Erdodi orkestrom iz Madjarske, Salcburškom Kamernom Filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Orfeo orkestrom, orkestrom Slovenske Vojske. Saradjuje sa brojnim internacionalnim orkestrima i koncertira po Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Španiji, USA, Kini, Sloveniji, Irskoj. Aktivno se bavi kamernom muzikom, osnivač je društva Kvintart u Sloveniji, u okviru kojeg deluje duvački kvintet Quintologia i različiti kamerni sastavi. Redovno saradjuje sa pijanistom Danijelom Detonijem, Finulom Mojnihan i harfistkinjom Paolom Baron i aktivan je član kvinteta Ventus iz Salcburga. Od 2005-2009 deluje kao solo oboistkinja SNG opere i baleta Ljubljana, predavala je na muzičkim školama na Jesenicama i u Ljubljani. Od marta 2011. godine je solo oboistkinja Beogradske filharmonije.


Bojan Vukelić - saksofon

Studirao je u Gracu paralelno jazz i klasičan saksofon u klasama Karlheinz Miklina i Hannesa Kawrze. 2005.godine odlazi na usavršavanje u Keln kod Profesora Claudiusa Valka, a godinu dana kasnije završava magistarske studije. Sa orkestrom Opere iz Graca 2001. godine snimio je CD, delo Tomaža Svetea-Kriton. Za „Deutsche Welle“ u Bonu snimio je CD sa ansamblom „Banda Balkanika“-muzika inspirisana delima Čajkovskog. Sa svojim kvartetom nastupao je na festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj, dok je kao jedan od solista HGM Jazz orkestra Zagreb svirao na „IAJE“ festivalu u New York-u, zatim i u Švedskoj, Sloveniji, Belgiji, Austriji i Hrvatskoj. Takođe je nastupao sa grčkom pijanistkinjom Eleni Papaspirou u Srbiji, Austriji i Grčkoj. Po povratku u Srbiju snima CD sa „Balkan Connection Band-om“ predvođenim Duškom Gojkovićem. Sa istim ansamblom nastupa u Švajcarskoj, Nemačkoj i Srbiji. Učestvuje u projektima „Pozorišta na Terazijama“ i RTS Big Banda. Profesor je saksofona u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu.


Aleksandar Burkert - flauta

Rođen je 1963. godine u Leskovcu gde završava nižu i srednju muzičku školu “Stanisalv Binički” u klasi Radeta Ivančevića. Muzičku akademiju u Beogradu upisuje kod prof.Tahira Kulenovića u čijoj klasi i diplomira.
Kao orkestarski muzičar na mestu prvog flautiste Duvačkog orkestra RV-a u Zemunu, pod dirigentskom palicom maestra Vladimira Mustajbašića, radi u periodu od 1989-1994. godine i nastupa širom tadašnje Jugoslavije. Sa orkestrom izdaju 2 CD-a i ostavljaju trajne snimke za Radio Beograd. Nastupa sa Novosadskim, Beogradskim duvačkim i Novosadskim Big bendom u čijim sastavima se predstavljao kao multiinstrumentalista svirajući alt, bariton saksofon i frulu.

2004. se predstavlja i kao izvođač na fruli na nastupu “Koncert posvećen Fruškom manastiru”, sa umetnikom Vladimirom Labatom u Kolarčevoj zadužbini.
Pedagoškim radom počinje da se bavi 1987. god. u Beogradu. Radi u muzičkim školama “Petar Konjović” – Beograd, “Davorin Jenko” – Beograd, Politehnička akademija – Novi Beograd, “Petar Stojanović” – Ub, gde biva nagrađen opštinskom nagradom grada Uba za rezultate postignute u oblasti pedagogije. U dosadašnjoj pedagoškoj karijeri njegovi učenici dobitnici su mnogobrojnih republičkih i drugih nagrada u zemlji i inostranstvu. Učestvuje u radu republičkih i drugih žirija flautskih takmičenja.

2012., 2013., 2014. i 2015. dobitnik je nagrade Femus Subotica “The best pedagogue of flute”. Za izuzetne pedagoške rezultate 2014. nagrađen je od strane Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.
Organizator je letnjih i zimskih škola flaute.